"Nasza restauracja"
Bardzo spodobało nam się zadanie w ramach wspólnego projektu z Turcją i Hiszpanią. Należało opracować i przygotować menu własnej restauracji, po czym wypróbować, jak to działa. Po głosowaniu na nazwę restauracyjki okazało się, że najbardziej podoba się pomysł Oliwii "Pod kiszonym ogórkiem" i taki szyld zawisł w naszym lokalu gastronomicznym. W menu znalazły się regionalne dania: ogórki kiszone i dróżdżowki z kruszonką oraz soki jabłkowy i pomarańczowy,
Nasza sala w kilka minut przemieniła się w miejsce spotkań, a przy stolikach zasiedli niecierpliwi goście. Kelnerzy uwijali się sprawnie, przyjmowali zamówienia i obsługiwali gości. Zamówienia dokonywali posługując sie językiem angielskim.
Taka lekcja okazała się być i przyjemna, i smakowita, a przede wszystkim bardzo owocna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz